Szent Szellem vezette ima

Szent Szellem vezette ima

Ti azonban, szeretteim, épüljetek szentséges hitetekben, imádkozzatok a Szentlélek által. —Júd. 20

Ahogy az Efézus 6:18 azt mondja, mindenkor, mindenféle módon imádkozzunk, Júdás azt is hozzáteszi, hogy a “Szentlélek által”. Pál apostol a Róma 8:26-ban azt írja, hogy amikor mi nem tudjuk, hogyan imádkozzunk, a Szent Szellem tudja, mit mondjunk a mi gyengeségünkben.

Isten Szentlelke az, aki bennünk lakozik, és aki imádkozásra indít és vezet bennünket. Késlekedés helyett megtanulhatjuk, hogy engedjünk a Szellem vezetésének, amint azt érezzük. Ez része annak, hogy megtanuljunk sokféleképpen imádkozni, minden időben, bárhol is legyünk, és bármit is tegyünk.

A mottónk lehet olyan, mint a régi lelki ének: “Mindig, amikor érzem, hogy a Szellem mozdul a szívemben, imádkozni fogok”. Ha tudjuk, hogy bármikor és bárhol imádkozhatunk, nem fogjuk úgy érezni, hogy távol vagyunk Istentől, és nem fogjuk úgy érezni, hogy várnunk kell a megfelelő pillanatra vagy helyszínre, hogy imádkozzunk.

Amikor a Szent Szellem vezet bennünket, akkor biztosak lehetünk benne, hogy imáink eljutnak Isten trónjához, és meghallgatásra találnak.


Kérd a Szent Szellemet, hogy vegyen részt mindenben, amit teszel. Ő a Segítő, és csak arra vár, hogy megkérd erre!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon