A szeretet cselekedetekben nyilvánul meg

A szeretet cselekedetekben nyilvánul meg

“Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” —Jn 13:35

Keresztényként arra vagyunk hívva, hogy szeressük egymást. Ahogy a fenti igerész is mondja, mások arról fogják megtudni, hogy Jézus tanítványai vagyunk, ha szeretjük egymást és kimutatjuk a szeretetünket egymás felé. (Jn13:35).

Sokan csak érzésként tekintenek a szeretetre, pedig sokkal több ennél. Az igazi szeretet cselekedetekben nyilvánul meg. Nem óriási, kivitelezhetetlen dolgokra kell gondolni. Az egyik legjobb módja annak, hogy bemutassuk Jézus szeretetét az egyszerű hétköznapi cselekedetek által lehetséges. Ha például kis ajándékokat adnunk valakinek, vagy beszélgetést kezdeményezünk azzal, akinek barátra van szüksége. Vagy ha egy csomag élelmiszert ajándékozunk egy közelben lakó egyedülálló anyának, aki nehezen tud ételt tenni az asztalra. Ki lehet mutatni a szeretetet egy egyszerű mosollyal, vagy azzal, ha köszönünk valakinek az utcán, a folyosón vagy a boltban. Olyan sok módja van, hogy bemutassuk Krisztus szeretetét. Amikor kifejezed Isten szeretetét mások felé az meglágyíthatja a szíveket. És ezáltal talán ők is ki tudják mutatni a szeretetüket mások felé.

Ünnepeld Isten szeretetét és engedd, hogy vezessen! Van valaki, akit most a szívedre helyezett? Szeretném, ha Jézus iránti szeretetem megmutatkozna abban is, ahogy másokat szeretek, olyanokat is, akiket nehéz szeretni. Ha sikerül meglágyítani egy kemény szívet Isten szeretetével, lehet, hogy ő is meglágyít egy másik szívet és az is egy másikat és Isten szeretete áradni kezd… És hamarosan egy szeretet forradalmat élhetünk át.


Ima

Istenem szeretném az Irántad való szeretetemet kifejezni azáltal, hogy másokat szeretek. Mutasd meg nekem hogyan mutassam ki ezt az emberek felé, mindenki felé, akit hozzám vezetsz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon