Szeretettel szólni másokhoz

Szeretettel szólni másokhoz

Lépes méz a kedves beszéd: édes a léleknek és gyógyulás a testnek. —Péld. 16:24

Fontos része annak, hogy megtanuljuk igazán szeretni a többi embert, hogy megtanuljuk szeretni őket a szavainkkal. A szavainkban rejlő erő és bátorítás változást hoz! Az embereknek mindenhol szükségük van valakire, aki hisz bennük. Rossz szavakkal megsebezték őket, de a megfelelő szavak gyógyulást hozhatnak az életükbe.

Könnyű rámutatni a körülöttünk élők hibáira, gyengeségeire és kudarcaira. Ez egy természetes reakció, amely a testies gondolkodásunkból fakad. Ezek a szavak azonban nem hoznak életet – felnagyítják mindazt, ami rossz az emberekben és a helyzetekben. A Biblia azonban azt mondja a Róm. 12:21-ben, hogy a rosszat jóval kell legyőznünk.

Minél közelebb kerülünk Istenhez, annál inkább megtanulunk pozitív, bátorító, az életet szolgáló szavakat mondani. Isten pozitív, és ahogyan Vele járunk, megtanulunk vele egyetértésben lenni (Ám. 3:3).

Könnyű mindenkiben találni valami rosszat, de a szeretet elnézi mások hibáit. Az 1 Pét. 4:8 ezt így mondja: “Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez.”


A legjobbat hinni az emberekről, és olyan szavakat mondani, amelyek felépítik őket, fontos módja annak, hogy szeressük őket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon