Szeszélyes érzések

Szeszélyes érzések

Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt. Gal. 5:24

Az érzések nagyon ingatagok. Mindig változnak; jönnek és mennek, mint a hullámok az óceánban. Hol fent vannak, hol lent, és úgy tűnik, valami láthatatlan erő irányítja őket, amit nem értünk. Ha bölcsek vagyunk, nem megyünk vitorlázni az óceánba, amikor az vad, veszélyesnek tűnő hullámokkal teli, és az érzelmeinket sem szabad követnünk, amikor azok vadul változnak.

Szerencsére nem kell, hogy az érzéseink irányítsanak minket. Élhetünk helyette Isten Igéjének engedelmeskedve. Ha túlságosan érzelmesnek érezzük magunkat, akkor legjobb, ha megvárjuk, amíg az érzéseink lecsillapodnak, mielőtt bármit is tennénk. Vedd át a kormányrudat, és kormányozd a saját hajódat! Ne szállj be úgy, hogy senki sem áll a kormánynál, és csak a remény van, hogy az élet hullámai valami jó helyre visznek. Az érzések követése helyett bízz Istenben, és kövesd az Ő Igéjét, ha valóban örömteli életet akarsz élni.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm Neked az Igéd ajándékát. Hálás vagyok, hogy nem kell az érzéseim által irányítva élnem. Ehelyett azt választom, hogy Isten Igéjének ígéretei és útmutatásai szerint élek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon