Sziklaszilárd alap

Sziklaszilárd alap

[Jézus] Erre megkérdezte tőlük: “Hát ti kinek mondotok engem”? Simon Péter megszólalt, és így felelt: “Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” —Mát. 16:15–16

Amikor Péter azt mondta, hogy Jézus a Krisztus, az élő Isten Fia, az egy hitvallás volt. Ezzel a kijelentéssel Péter megmutatta a hitét.

Nem hiszem, hogy Péter csak úgy mellékesen vagy lazán mondta ki ezt. Szerintem olyan bizonyossággal és meggyőződéssel tette, amely lenyűgözte Jézust, hiszen azonnal Péterhez fordult, és áldottnak nevezte őt. Majd azt mondta, hogy a hitnek erre a sziklaszilárd alapjára fogja építeni az egyházát.

Jézus azt mondta Péternek: “Ha megtartod ezt a hitet, akkor ez egy sziklaszilárd alap lesz az életedben, amelyre képes leszek felépíteni az országomat benned és rajtad keresztül. A hited olyan szintre fog fejlődni, hogy még a pokol kapui sem tudnak majd győzedelmeskedni ellened”.

Sokszor volt már az életemben olyan, hogy elcsüggedtem, és nem tudtam, mit tegyek, úgy éreztem, semmi sem működik, és mindenki ellenem van. Újra és újra ezeket a szavakat hallottam: “Csak higgy”.

Ez az ígéret nem csak Péter számára szólt. Jézus ugyanezt mondja neked és nekem is. Csak higgy!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon