Társ az életben

Tudom, Uram, hogy az ember nem ura élete útjának, és a rajta járó nem maga irányítja lépteit! ( Jer. 10,23)

Jeremiás nagy igazságot mond a mai igeversben. Valóban lehetetlen számunkra emberi lényként, hogy megfelelően irányítsuk a saját életünket. neked és nekem is, segítségre van szükségünk, rengeteg segítségre. ennek beismerése szellemi érettségre vall, nem gyengeség. Gyengék vagyunk, hacsak meg nem találjuk erőnket Istenben, és minél előbb szembesülünk ezzel, annál jobb.

Talán olyan vagy, mint én voltam régen – nagyon akarod, hogy a dolgok jól menjenek, és mindig elbuksz ebben az erőlködésben. nem te vagy kudarcos, egyszerűen az a probléma, hogy nem a megfelelő helyen folyamodtál segítségért. Isten nem fogja hagyni, hogy valóban sikeresek legyünk nélküle. tartsd észben, hogy az igazi siker nemcsak az anyagi javak felhalmozásának képessége; hanem az a képesség, hogy élvezzük az életet és mindent, amit Isten ad. sok embernek van pozíciója, sokan bővelkednek a pénzben, hatalomban, sikerben és hasonló dolgokban, de nem rendelkeznek azzal, ami igazán számít – nincsenek jó kapcsolataik, nem békéltek meg Istennel, nincs békességük, örömük, nem elégedettek, nem örvendenek jó egészségnek, és nem tudják élvezni az életet.

A 127.zsoltár 1. verse szerint, ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon az építők. talán képesek vagyunk építeni, de az építményünk nem lesz tartós, ha Isten nincs benne. Ő a mi társunk az életben, és mint társ, mindenben részt akar venni, amit teszünk. Istent életünk minden része érdekli, és beszélni akar velünk mindenről, ami csak foglalkoztat minket. Ha hiszünk ebben az igazságban, egy izgalmas utazás kezdődik el Vele.


Isten szava ma hozzád: Legyen Isten a társad az életben!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon