Tartsd Érzékenyen A Lelkiismereted

Tartsd érzékenyen a lelkiismereted

„A Lélek pedig világosan megmondja, hogy az utolsó időkben némelyek elszakadnak a hittől, …és olyanokra hallgatnak, akik képmutató módon hazugságot hirdetnek, akik meg vannak bélyegezve (billogozva) saját lelkiismeretükben.” (1 Tim.4,1-2.)

Amai igevers arról szól, hogy az ember lelkiismerete meg lehet „bélyegezve”, illetve „ki lehet égetve”. Ha egy sebet kiégetnek, ott heg keletkezik, és az a rész érzéketlenné válik. Ugyanígy, mikor az emberek lelkiismerete kiég, keménnyé és érzéketlenné válnak, képtelenek azt érezni, amit érezniük kellene. A sokéves engedetlenség és a személyes fájdalom megkeményíthet minket ahelyett, hogy meglágyítana, de Isten kegyelme által megváltozhatunk. Érzékenyek akarunk maradni Isten iránt, hogy azonnal érzékelhessük, mikor megbántunk másokat, vagy bármilyen módon engedetlenek vagyunk Felé.

Kérd Istent, hogy adjon érzékeny szívet és lelkiismeretet, hogy fogékony lehess Rá és a kapcsolatotokra. Ha ismersz olyanokat, akiknek megkeményedett a szíve évek óta tartó személyes fájdalom illetve az Isten iránti engedetlenség miatt, imádkozz értük is. Csodálatos dolog, mikor képesek vagyunk azonnal észrevenni, mikor a viselkedésünk nem kedves Istennek. Kérhetjük a megbocsátását, és azonnal változtathatunk a viselkedésünkön. Hála Istennek minden alkalomért, amikor foglalkozik veled, és együtt dolgozik a szent szellemmel, hogy érzékenyen tartsa irányában a lelkiismereted.mai igevers arról szól, hogy az ember lelkiismerete meg lehet „bélyegezve”, illetve „ki lehet égetve”. Ha egy sebet kiégetnek, ott heg keletkezik, és az a rész érzéketlenné válik. Ugyanígy, mikor az emberek lelkiismerete kiég, keménnyé és érzéketlenné válnak, képtelenek azt érezni, amit érezniük kellene. A sokéves engedetlenség és a személyes fájdalom megkeményíthet minket ahelyett, hogy meglágyítana, de Isten kegyelme által megváltozhatunk. Érzékenyek akarunk maradni Isten iránt, hogy azonnal érzékelhessük, mikor megbántunk másokat, vagy bármilyen módon engedetlenek vagyunk Felé.

„Atyám, imádkozom magamért és a szeretteimért, akiknek megbélyegzett, megkeményedett, kiégett a lelkiismerete. Kérlek, végezd el a munkát, ami feltöri a keménységet mindnyájunkban. Kérlek, tedd érzékennyé a szíveinket Feléd. Adj érzékeny szívet, ami reagál a te vezetésedre, hogy azonnal érzékelhessük, amit te mondasz nekünk és a te akaratodat. Jézus nevében, ámen.”


Isten szava ma hozzád: Légy szilárd eltökéltségedben, de a szíved maradjon lágy.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon