Tégy magadnak egy szívességet!

Tégy magadnak egy szívességet!

Akkor Péter odament hozzá, és ezt kérdezte tőle: “Uram, hányszor vétkezhet ellenem az én atyámfia úgy, hogy én megbocsássak neki? Még hétszer is?” Jézus így válaszolt: “Nem azt mondom neked, hogy hétszer, hanem még hetvenszer hétszer is! Mt. 18:21–22

Keresztényként meg kell tanulnunk megbocsátani az embereknek, mert egész életünkben ezt fogjuk tenni. Az igazság az, hogy amikor megbocsátunk, valójában magunknak teszünk szívességet. Szerencsére Isten adott nekünk egy módot arra, hogy megszabaduljunk a harag és a fájdalom gyötrelmétől, ami a meg nem bocsátással jár – választhatjuk a megbocsátást.

Amíg élünk, találkozni fogunk olyan emberekkel, akik megbántanak, elutasítanak, csalódást okoznak nekünk, rossz hangnemet használnak velünk szemben, nem értenek meg, vagy cserbenhagynak minket, amikor szükségünk lenne rájuk. Ezek a tapasztalatok az emberi természet részei, és hozzátartoznak a kapcsolatokhoz. Miért kellene tönkretennünk az életünket mások rossz viselkedése miatt? Krisztusban megtehetjük, hogy a magasabb rendű utat választjuk, és megbocsátunk!


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm neked, hogy békességemet és örömömet nem mások cselekedetei határozzák meg. A Te segítségeddel meg tudok bocsátani azoknak, akik megbántottak vagy fájdalmat okoztak nekem. Köszönöm, Atyám, hogy megbocsátottál, és megadod a kegyelmet, hogy megbocsássak másoknak.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon