Tekintély ima által

Tekintély ima által

Neked adom a mennyek országának kulcsait, és amit megkötsz a földön, kötve lesz az a mennyekben is, és amit feloldasz a földön, oldva lesz az a mennyekben is. —M áté 16:19

Miután nemcsak testi teremtmények vagyunk, hanem ugyanannyira szellemi lények is, képesek vagyunk a fizikai valóságban állni, és közben hatással lenni a szellemi világra is. Ez egy elég egyértelmű kiváltság és előny. Beléphetünk a szellemi világba ima által, és onnan olyan cselekvést hozhatunk be, mely megváltoztatja a helyzetünket. “Isten szellem…” (Ján. 4:24), és Nála van minden válasz az összes helyzetünkre.

Jézus azt mondta Péternek, hogy nekiadja a mennyország kulcsait. Minden kulcs ajtókat nyit, és hiszem, hogy azok a kulcsok (legalábbis részben), az ima megannyi formáját jelenthetik. Jézus tanította Pétert a kötésről és oldásról is, melyek ugyanezen szellemi alapelv szerint működnek.

Imában gyakoroljuk a kötés és oldás erejét. Mikor te és én azért imádkozunk, hogy megszabaduljunk egy köteléktől az életünkben, vagy valaki más életében, tulajdonképpen megkötözzük a problémát, és feloldjuk a választ. Az ima cselekedete megkötözi a gonoszt, és eloldozza a jót.

Jézus nekünk adta a hatalmat és tekintélyt, hogy arra használjuk a királyság kulcsait, hogy Isten akarata végbemenjen a Földön.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon