Teremts megfelelő légkört!

Teremts megfelelő légkört!

Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. (Róma 12,18.)

Ha hallani akarjuk Isten hangját, olyan légkört kell teremtenünk, ami elősegíti, hogy megtapasztaljuk jelenlétét. légkör alatt a körülöttünk lévő környezetet illetve uralkodó hangulatot értem. A légkört a hozzáállásunk teremti meg, és bizonyos attitűdök erősíthetik, illetve gátolhatják az Istennel való kapcsolatunkat. A békesség légköre kell ahhoz, hogy meghalljuk Isten hangját és a békesség megőrzéséhez úgy kell hozzáállnunk, hogy hiszünk Istenben, és hajlandóak vagyunk megbocsátani azoknak, akik felidegesítettek minket.

A veszekedést érezni lehet a levegőben, mikor feszültség van. Ugyanígy a békességet is érezzük azokon a helyeken, ahol az emberek és a helyzetek békések. ezen kellene dolgoznunk, hogy megteremtsük és megőrizzük a békesség légkörét, bármerre is megyünk, hiszen nem hallhatjuk meg Isten hangját a zűrzavarban. A veszekedős és széthúzó hozzáállás nem teremt olyan légkört, ahol Isten szólni tudna hozzánk, békességes légkörben azonban, ahol a szívek és az elmék szeretetteljesek és békések, ott beszélni fog.

Ahhoz, hogy élvezhessük Isten jelenlétét, állhatatosan olyan légkört kell kialakítanunk magunk körül és a szívünkben, ami elősegíti,
hogy Őt magasztaljuk. Ha hallani akarjuk Isten hangját, minden rossz hozzáállásunkat Jézus Krisztus uralma alá kell hajtanunk, hogy segíthessünk olyan légkört teremteni, ahol érezhetjük jelenlétét és hallhatjuk hangját.


Isten szava ma hozzád: Legyél „béketeremtő”!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon