Tiszteld és értékeld magad!

Tiszteld és értékeld magad!

Mivel tudjuk, Istentől szeretett testvéreink, hogy választottak vagytok.. 1 Thessz. 1:4

Ahogyan magunkkal bánunk, gyakran úgy bánunk másokkal is. Ez az egyik ok, amiért jónak kell lennünk önmagunkhoz, anélkül, hogy önzőek lennénk. Tisztelnünk és értékelnünk kell önmagunkat.

Ne a hibáinkra koncentráljunk. Mindannyiunknak vannak erősségei és gyengeségei. Használjuk ki az erősségeinket, és ne idegeskedjünk a gyengeségeinken, felismerve, hogy Isten ereje erősen megmutatkozik bennük (lásd 2Kor. 12:9). Végül is, ha nem lennének gyengeségeink, nem lenne szükségünk Jézusra. Ő azokért jött, akik tökéletlenek és gyengék, és ez mindnyájunkra vonatkozik.

Élvezheted a békét önmagaddal, de erre törekedned kell. Hozz egy olyan döntést, hogy mivel állandóan önmagaddal vagy, szeretni fogod magad. Isten teremtett téged, és Ő nem gyárt selejtet, ezért kezdj el hálát adni az erősségeidért, és állj le azzal, hogy a gyengeségeid miatt idegeskedsz!


Hálaadó ima

Ma megköszönöm Neked, Atyám, hogy szeretsz engem; kiválasztottál engem, és gyönyörű, egyedi egyéniségnek teremtettél. Segíts, hogy úgy lássam magam, ahogyan Te látsz engem. Köszönöm, hogy békében élhetek, tudva, hogy félelmes és csodálatos módon teremtettél engem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon