Több mint elég

Több mint elég

Bár a szívünk elítél, Isten mégis nagyobb a mi szívünknél, és mindent tud. —1 Ján. 3:20

A bűntudat és a kárhoztatás sok hívő számára komoly problémát jelent. A sátán nagyon örül, ha rosszul érezzük magunkat a bőrünkben. Soha nem mondja el nekünk, milyen messzire jutottunk, hanem inkább folyamatosan arra emlékeztet minket, hogy milyen messze vagyunk még a céltól.

Amikor az ellenség támad, azt mondhatod neki: “Nem vagyok ott, ahol lennem kellene, de hála Istennek, már nem vagyok ott, ahol voltam. Jól vagyok, és úton vagyok”.

Dávidhoz hasonlóan megtanulhatjuk, hogy az Úrban bátorítsuk magunkat (1Sám. 30:6). Egyikünk sem jutott el a tökéletesség állapotába, és nem tudjuk magunkat tökéletessé tenni. A megszentelődést a Szent Szellem munkálja ki az életünkben, mint egy folyamatot, ezért tanuljuk meg élvezni ezt az időszakot.

A Biblia azt tanítja, hogy Jézus Krisztus vére által teljes bűnbocsánatot nyerhetünk bűneinkre (teljes szabadulást a kárhoztatástól). Az Ő áldozatához nem kell hozzáadnunk a mi bűntudatunkat. Ő több mint elégséges.

Jézus már mindent megtett, amit meg kellett tennie – a munka befejeződött. Elkészítette az utat, hogy megbocsátást nyerj. Csak annyit kell tenned, hogy elfogadod. A teljes megbocsátás teljesen ingyenes!


Ne hagyd, hogy az ördög azzal töltse meg a fejedet, hogy méltatlan bűnös vagy! Kezdj úgy tekinteni magadra, mint Isten igazságára Krisztus Jézusban!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon