Többet akarsz?

Többet akarsz?

„Az Urat, a ti Isteneteket kövessétek, és őt féljétek, az ő parancsait tartsátok meg, és az ő szavára hallgassatok, őt tiszteljétek, és hozzá ragaszkodjatok!” (5Móz.13,5.)

Ha azt várjuk, hogy meghalljuk Isten üzenetét, figyelnünk kell a hangjára. Gyorsan engedelmeskednünk is kell neki, ha azt akarjuk, hogy gyakran szóljon hozzánk. A hangja iránti érzékenység a szívünkben az engedelmesség által növekedhet, az engedetlenség pedig érzéketlenebbé tesz. Az engedetlenség újabb engedetlenséget szül, az engedelmesség pedig nagyobb engedelmességhez vezet.

Vannak napok, amikor már ébredésnél érezzük, hogy olyan „testies napunk” lesz. Úgy kezdjük a napot, hogy nyűgösnek, lustának, frusztráltnak és sértődékenynek érezzük magunkat. Ilyen gondolatok forognak bennünk: Azt akarom, hogy ma mindenki hagyjon békén engem! Azért sem fogok ma takarítani, hanem megyek vásárolni ezerrel! Ma felfüggesztem a fogyókúrámat is, és egész nap enni akarok – és senki ne szóljon be emiatt!

Az ilyen napokon döntést kell hoznunk. Követhetjük ezeket az érzéseket, vagy így imádkozhatunk: „Istenem, kérlek, segíts – méghozzá gyorsan!” Az érzéseinket Jézus Krisztus uralma alá hajthatjuk, ha egyszerűen a segítségét kérjük, hogy javíthassunk a hozzáállásunkon.

Mindent tudok az ilyen testies napokról, tudom, hogy elkezdhetünk rosszul viselkedni, és aztán ez csak rosszabb lesz. Úgy tűnik, ha egyszer engedünk az önző hozzáállásnak, és követjük a testet, az félresiklatja az egész napunkat. Azonban mindannyiszor amikor engedelmeskedünk a lelkiismeretünknek, kitárjuk az ablakot Isten előtt, hogy szellemével vezethessen. Valahányszor Isten hangjának engedelmeskedünk, több fényt engedünk be ezen az ablakon. Ha egyszer megismerjük Isten követésének örömét, nem akarunk majd nélküle élni.


Isten szava ma hozzád: Ne hagyd, hogy ma „testies napod” legyen!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon