Törekedj a Dánieli kiválóságra

Törekedj a Dánieli kiválóságra

„Ez a Dániel kiemelkedett a főkormányzók és a kormányzók közül, mivel rendkívüli lélek volt benne; ezért a király őt akarta az egész ország élére állítani.” Dán 6:4

Dániel egy olyan ember volt a Bibliában, akiről az van megírva, hogy „rendkívüli lélek” volt benne. Bármibe is került, Isten dicsőségére élte az életét.

Dániel szerette Istent, és rendíthetetlen volt abban az elköteleződésében, hogy Őt szolgálja. Ennek eredményeképp Isten jóindulatot támasztott iránta a királyban, aki az ország többi vezetője elé helyezte. De Isten iránti elköteleződése próbára lett téve.

A vezetők nem örültek, hogy a király kedveli Dánielt. Ezért rávették a királyt, hogy írjon alá egy rendeletet, amiben 30 napon át megtiltja, hogy az emberek a királyon kívül bármilyen istenhez imádkozzanak. Aki pedig megszegi ezt a parancsot, azt dobják az oroszlánok vermébe.

Dániel nem tartotta meg a parancsot, mert az Isten iránti elköteleződését fontosabbnak tartotta. Ha ismered a történetet, akkor tudod, hogy Isten megvédte Dánielt, és a végén Isten kapta a dicsőséget mindenért.

Szeretnélek bátorítani, hogy te is élj ezzel a „rendkívüli lélekkel”. Légy eltökélt, hogy Istenért élj az életed minden területén. Ha Dániel példáját követve te is ezt teszed, akkor be fogod tölteni a célod, és Istent dicsőíted mindenben.

Ima:

Uram, odaszánom magam a szolgálatodra, ahogy Dániel is tette. Helyezd belém ezt a „rendkívüli lelket”, hogy teljes szívvel szolgáljalak mindenben, amit teszek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon