Tudsz nevetni magadon?

Tudsz nevetni magadon?

Akkor megtelt a szánk nevetéssel, és örömkiáltás volt nyelvünkön. Ezt mondták akkor a népek: Hatalmas dolgot tett ezekkel az ÚR! —Zsolt. 126:2

Az egyik csodálatos dolog a kereszténységben az, hogy nem bonyolult – sőt, azt az utasítást kaptuk, hogy alázzuk meg magunkat, és legyünk olyanok, mint a kisgyermekek. Miközben az Úr azt akarja, hogy felnőjünk a Krisztusban való hozzáállásunkban, viselkedésünkben és felelősségvállalásunkban (Ef. 4:15), azt is akarja, hogy gyermeki módon függjünk Tőle, és vágyjunk arra, hogy közel legyünk Hozzá.

A gyermek egyik jellemzője, hogy jól érzi magát, bármit is csinál. Sikerül megtalálnia a módját annak, hogy jól szórakozzon. Isten azt kívánja, hogy mi is ilyenek legyünk. Megtanulhatjuk, hogyan élvezzünk mindent, amit teszünk, és hogyan élvezzük az Ő jelenlétét mindenkor. Az élet minden aspektusát, a világi dolgokat és a szent dolgokat egyaránt szerethetjük és szeretnünk is kell. Élvezheted, hogy bibliatanulmányozáson veszel részt a barátaiddal, és élvezheted a házimunkát is.

Egészséges, ha megtanuljuk jól érezni magunkat, és megtaláljuk a humort a mindennapi életünkben. Még azt is megtanulhatjuk, hogy nevessünk önmagunkon. Ahogy Art Linkletter szokta mondani: “Az emberek viccesek”! És ez ránk is vonatkozik.


Nevess, amilyen gyakran csak tudsz, mert a vidám szív nagyon jót tesz!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon