Türelem és bölcsesség kéz a kézben járnak

Türelem és bölcsesség kéz a kézben járnak

Csak az Úr ad bölcsességet, szájából ismeret és értelem származik. Péld. 2:6

Isten azt akarja, hogy használjuk a bölcsességet, a bölcsesség pedig türelemre ösztönöz. A bölcsesség azt mondja: “Várj egy kicsit, amíg az érzelmek lecsillapodnak, mielőtt teszel vagy mondasz valamit; aztán ellenőrizd, hogy valóban helyes dolognak tartod-e még, amit tenni akarsz”. A bölcsesség hálás azért, amije már van, és türelmesen halad abba az irányba, amit Isten a következő lépésként mutat.

Az érzelmek kapkodásra késztetnek, azt mondják, hogy valamit muszáj tennünk, mégpedig azonnal! Az isteni bölcsesség azonban azt sugallja, legyünk türelmesek, és várjunk, amíg világos képet kapunk arról, hogy mit és mikor kell tennünk. Képesnek kell lennünk arra, hogy hátralépjünk a helyzetünkből, és Isten szemszögéből lássuk azt. Akkor tudunk döntéseket hozni az alapján, amit tudunk, és nem az alapján, amit érzünk.


Hálaadó ima

Köszönöm Neked, Atyám, hogy a türelem a Szellem egyik gyümölcse, amelyet az életemben is megmutathatok. A Te segítségeddel elhatározom, hogy ma bölcsességgel és türelemmel hozok döntéseket. Köszönöm, hogy vezetsz engem ezen az úton.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon