Úgy élni, mint Krisztus

Úgy élni, mint Krisztus

Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik. —1 Móz. 1:26

Az 1Mózes 1:26-ban, amikor Isten azt mondta: “Alkossuk meg az embert a mi képmásunkra”, ez a képmás nem fizikai hasonlóságra, hanem jellemhasonlóságra utal. Azért lettünk teremtve, hogy átvegyük az Ő természetét, jellemét, ahogyan az Ő Fiában, Jézusban tükröződik.

Minden hívő számára a legnagyobb cél a krisztusi hasonlatosság. Ez a legmagasabb hivatásunk az életben. Izgalmas tudni, hogy olyan közel kerülhetünk az Úrral való kapcsolatunkban, hogy elkezdjük úgy kezelni a helyzeteket, ahogyan Jézus kezelné őket, és úgy bánunk az emberekkel, ahogyan Ő bánna velük. Az a célunk, hogy úgy akarjuk tenni a dolgokat, ahogyan Jézus tenné.

Jézus a mi példánk. A János 13:15-ben azt mondta tanítványainak, miután szolgaként megmosta a lábukat: ” Mert példát adtam nektek, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek.”. Minden napon és minden úton nézz Jézusra, és kövesd a példát, amit Ő adott Isten Igéjében a mindennapi életedre vonatkozóan.


Isten kegyelmesen tovább fog dolgozni mindannyiunkkal, amíg el nem jutunk arra a pontra, ahol minden élethelyzetben úgy cselekszünk, ahogyan Jézus cselekedne.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon