Újítsd meg az elméd!

“és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.” (Róm. 12,2.)

Kilenc évesen fogadtam el Jézus Krisztust, mint Megváltómat. Jézuson keresztül tudatára ébredtem bűnös állapotomnak és megbocsátást kaptam Istentől. Újjászülettem szellem által akkor, de nem igazán értettem, mi történt az életemben. nem kaptam erről tanítást, így továbbra is a sötétséget tapasztaltam, bár a Fény már bennem élt.

Fiatal felnőttként hűségesen jártam gyülekezetbe, bemerítkeztem, bibliaórákra jártam, és mindent megtettem, amiről megértettem, hogy szükséges, mégis, soha nem élveztem az Istennel való közelséget és bensőséges kapcsolatot. Hiszem, hogy ma is rengetegen vannak ebben az állapotban, és sokan voltak így az elmúlt évszázadokban.

Bár megtettem, minden tőlem telhetőt, hogy “vallásos” legyek,
megtanultam, hogy Jézus nem azért halt meg, hogy vallást adjon
nekünk: azért halt meg, hogy nekünk személyes kapcsolatunk lehessen Istennel Általa és a szent szellem ereje által, akit elküldött, hogy minden egyes hívőben lakozást vegyen.

Mint említettem, újjászülettem szellemben, de nem volt kijelentésem arról, mit is jelent mindez valójában. lehet valaki nagyon gazdag, ha azt hiszi, szegény, az élete nem fog különbözni azokétól, akik valóban szegények. Ha valakinek nagy öröksége van, de nem tud róla, nem is tudja elkölteni.

A mai igevers elmondja nekünk, hogy Isten egy tervet forgat a
fejében velünk kapcsolatban. Felénk irányuló akarata jó, elfogadható és tökéletes, de teljesen meg kell újítanunk az elménket, hogy megtapasztalhassuk azt a jót, amit Ő eltervezett (lásd. Róm. 12,1-2.).

Megújítjuk az elménket és hozzáállásunkat Isten Igéjének tanulmányozásával. Meg kell tanulnunk Isten szerint gondolkodni!

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Gondolkodj úgy, mint Isten!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon