Űzzük ki a félelmet!

Űzzük ki a félelmet!

„A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet.” —1 Jn 4:18

Egy rövidke szóról, a félelemről szeretnék beszélni! Bizonyára sokan emlékeztek arra, hogy mikor gyerekek voltunk és valami csúnyát mondtunk, anyukánk megfenyegetett, hogy kimossa a szánkat szappannal. Hogyha a „félelem” a piszok, akkor az Isten szeretetében való hit, a szappan. És most nem a langyos hitről beszélek, hanem Isten feltétel nélküli, korlátlan, megingathatatlan, tökéletes szeretetébe vetett erőteljes hitről.

Az 1Jn 4:18. azt tanítja nekünk, hogyha megértjük Isten irántunk való szeretetét, az szabaddá tesz minden félelemtől. Persze ez nem azt jelenti, hogy többé nem érzünk majd félelmet! De az Istenbe vetett hit és az Ő szeretete képessé tesz arra, hogy „félve” is megtegyük, amit kell. Isten biztosítani szeretne arról, hogy veled van. Vezet és irányít és nyugodtan bízhatsz benne. Ne felejtsd el, hogy az Ő szeretete akkor is tökéletes, ha mi nem vagyunk azok. Nem fog jobban, vagy kevésbé szeretni a hibáink miatt. Nem csodálatos az a tudat, hogy Isten szeret minket ott, ahol épp tartunk? Már ennek a puszta gondolata is felgerjeszti a hitedet és elvesz a félelem erejéből, ugye?

Te is és én is érzünk félelmet, és a jövőben is fogunk. Ilyenkor nagyon fontos, hogy Istenre szegezzük a tekintetünket és bízzunk benne, hogy átvezet minden helyzeten, amivel szembe kerülünk.

Nem a mi tökéletességünk, hanem Isten tökéletes szeretete az, ami minden egyes alkalommal kiűz minden félelmet.


Ima

Istenem, csak a Te szereteted képes kiűzni a félelmet, ezért Beléd vetem a hitemet. Tudom, hogy velem vagy és minden félelmetes helyzeten keresztülviszel. Elfogadom a Te szereteted.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon