Válaszd a pozitív gondolkodást!

Válaszd a pozitív gondolkodást!

Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma! Zsolt. 139:17

A magabiztos ember pozitív ember. A magabiztosság és a negativitás nem jár együtt. Olyanok, mint az olaj és a víz; egyszerűen nem keverednek. Régebben nagyon negatív voltam, de hála Istennek, Ő megmutatta nekem, hogy pozitívnak lenni sokkal szórakoztatóbb és gyümölcsözőbb.

Amikor arra biztatnak, hogy pozitívan gondolkodjunk, az emberek gyakran azt felelik: “ez nem a valóság”. Pedig azt mondják, hogy amin aggódunk, annak 90 százaléka soha nem történik meg. Miért feltételezik az emberek, hogy negatívnak lenni reálisabb, mint pozitívnak lenni?

A pozitív gondolatokkal kapcsolatban valójában az a kérdés, hogy Isten vagy a Sátán szemszögéből akarjuk-e nézni a dolgokat. Te irányítod a gondolataidat; gondosan kiválasztod, hogy hálás, pozitív gondolatokat gondolj – vagy passzívan hagyod, hogy végiggondolj mindent, amivel csak tele van az elméd? A negatív gondolkodás nyomorulttá tesz. Miért lennél szerencsétlen, ha lehetsz boldog is?


Hálaadó ima

Atyám, annyira hálás vagyok, hogy megválaszthatom, milyen gondolatokon gondolkodom. A Te segítségeddel el tudom utasítani a negatív gondolkodást, és az Igédre alapozott gondolatokra tudok összpontosítani. Köszönöm, hogy magabiztos, pozitív ember lehetek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon