Válaszd meg a csatáidat!

Válaszd meg a csatáidat!

Maga a békesség Ura adjon nektek mindig, minden körülmények között békességet. Az Úr legyen mindnyájatokkal! 2 Thessz. 3:16

Úgy vélem, az egyik legjobb módja annak, hogy élvezzük a jelen pillanatot, és elkerüljük a felesleges stresszt, ha nem hagyjuk, hogy minden apróság felzaklasson bennünket. Más szóval, válasszuk meg a csatáinkat, és ne csináljunk a bolhából elefántot.

Mielőtt időt, energiát és érzelmeket áldozol egy problémára vagy helyzetre, tegyél fel magadnak két kérdést. Először is, kérdezd meg magadtól, hogy mennyire fontos; másodszor, kérdezd meg magadtól, hogy mennyi időt, erőfeszítést és energiát érdemes erre fordítanod.

Tudd meg, hogy mi az, ami igazán fontos az életben, légy hálás ezekért a dolgokért, és összpontosíts ezekre. Tanuld meg mi a különbség a fontos és a jelentéktelen dolgok között. Az élet bőven tartogat megterhelő feladatokat anélkül is, hogy bármi pluszt hozzátennél. Amikor kísértésbe esel, hogy elvállalj egy feladatot, előbb lépj hátra, és döntsd el, hogy megéri-e azt az erőfeszítést, amit megkövetel tőled.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok, hogy bölcsességet adsz nekem, hogy megkülönböztessem a valóban fontos és a nem igazán fontos dolgokat. Imádkozom segítségedért, hogy megtanuljam elengedni a jelentéktelen dolgokat. Köszönöm, hogy időt és energiát tudok tartalékolni arra, ami valóban lényeges.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon