Valld be magadnak az igazat!

Valld be magadnak az igazat!

Egyedül ellened vétkeztem, azt tettem, amit rossznak látsz. Ezért igazad van, ha szólsz, és jogos az ítéleted. —Zsolt. 51:6

Isten azt akarja, hogy legbensőbb lényünkben szembesüljünk az igazsággal, aztán talán mondjuk is el ezt megfelelő stílusban a megfelelő embernek. És van, hogy mi vagyunk azok, akiknek leginkább hallanunk kell az igazságot.

Mikor ezzel kapcsolatban segítséget kérnek tőlem emberek, gyakran azt mondom nekik, “Menj, állj a tükör elé és valld be magadnak a problémát.” Felszabadító, ha őszinte vagy magaddal!

Ha például, az a problémád, hogy gyerekkorodban nem szerettek a szüleid, és ezért neheztelsz és keserű vagy, szembesülj egyszer és mindenkorra a tényekkel. Nézz bele a tükörbe és mondd, “A szüleim nem szerettek engem, és talán nem is fognak. De Isten szeret engem, és ez elég!”

Neked nem kell beállnod azok sorába, akik egy életen át próbálnak megszerezni valamit, ami soha nem lehet az övék. Ha eddig így is volt, ne hagyd, hogy az a tény, hogy nem szerettek, életed további részét is tönkretegye. Te is megteheted azt, amit Dávid tett. Valld meg magadnak: “Ha apám, anyám elhagyna is, az Úr magához fogad engem.” (Zsolt. 27:10).

Bármilyen problémád is van, nézz szembe vele, esetleg valld meg egy bizalmasodnak, aztán lelked legmélyén saját magadnak.

Ha elismerjük az igazságot, csökken a múlt szorítása.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon