Valódi Megelégedettség

Valódi megelégedettség

„Mert  megitatta  a  szomjazókat,  és  jól  tartotta  az  éhezőket.” (Zsolt.107,9.)

Remélhetőleg, már tapasztaltál olyan időszakokat Istennel, melyek nagy megelégedéssel töltöttek el. Ő az egyetlen, aki igazán meg tudja elégíteni az epekedő lelket, szóval ne pazarold az idődet üres elfoglaltságokra.

Nem számít, mit birtokolunk, hová megyünk, mit csinálunk, csak Isten képes valóban megelégíteni minket. Pénz, utazás, házak, bútorok, ruhák, nagy lehetőségek, házasság, gyermekek és sok más áldás mind lelkesítő dolog és boldoggá tesz. De a boldogság mindig azon alapul, mi történik egy adott pillanatban, míg a valódi öröm, amit Isten nekünk akar adni, belső meggyőződésen nyugszik, teljesen független a külső körülményektől.

Soha nem leszel következetesen elégedett, hacsak nem teszed Istent első helyre mindenben, és mikor ezt tesszük, Ő hozzáteszi a többit (lásd. Máté 6:33).

Rászánjuk az időnket és pénzünket, gondos terveket készítünk, hogyan tápláljuk a testünket minden nap. Van, hogy már előre tudjuk, pontosan mit fogunk enni a következő napon! Ahogy táplálnunk kell a testünket, ugyanígy kell táplálni magunkat szellemileg. Gyakran azt gondoljuk, nagyszerű kapcsolatunk lehet Istennel anélkül, hogy magunkhoz vennénk az Igéjét és betöltekeznénk jelenlétével. legalább olyan szorgalmasan keresd Őt, ahogy a testi táplálékot keresed.

Arra teremtettünk, hogy élő, éltető kapcsolatunk legyen Istennel, és amíg ez nincs meg, mindig lesz bennünk hiányérzet. Ha időt szánunk rá, hogy tápláljuk magunkat Igéjével minden nap és jelenlétében időzzünk, mély és folyamatos megelégedettséget fogunk megtapasztalni.


Isten szava ma hozzád: Tápláld a lelkedet, ahogy a testedet is táplálod!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon