Az erő, ami megbirkózik a változással

Az erő, ami megbirkózik a változással

Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál. Péld. 18:10

Sokan nem szeretik a változást. Woodrow Wilson volt amerikai elnök azt mondta: “Ha ellenségeket akarsz szerezni, próbálj meg változtatni valamin”.

Gyakran, amikor elfáradunk, vagy egyszerűen csak megununk egy helyzetet, nyugtalanná válunk, és imádkozni kezdünk: “Ó, Istenem! Valaminek meg kell változnia!” Aztán, amikor Isten megpróbál változást hozni az életünkbe, azt mondjuk: “Uram, mit csinálsz? Nem hiszem, hogy el tudom viselni ezt a változást!” Gyakran találjuk magunkat feszültségben, mert akarjuk is a változást, de félünk is tőle.

Hála Istennek, Ő soha nem változik. Mivel Ő mindig ugyanaz, bármilyen változó körülmény vagy helyzet közepette bízhatunk Benne (lásd Zsid. 13:8, Mal. 3:6). Ez nagy bátorságot és vigaszt jelent, amikor változásokkal szembesülünk az életünkben. Nem kell félnünk; meg tudunk birkózni velük, mert Isten nem változik.


Hálaadó ima

Atyám, annyira hálás vagyok, hogy nem kell félnem a változástól. Te soha nem változol, és Te vagy az én erős tornyom. A Te Igéd szilárd alapján állok, és békében fogok élni, még akkor is, amikor a dolgok változnak körülöttem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon