Változtasd meg a gondolkodásmódodat

Változtasd meg a gondolkodásmódodat

„Változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek mi az Isten akarata, mi az ami jó, ami neki tetsző és tökéletes” —Róm 12:2

Hallottátok már azt a mondást, hogy „milyen nagy kár az elmét elvesztegetni”? Az elménkben olyan sok jó lehetőség van! Tanulhatunk, alkothatunk, gondolkodhatunk és növekedhetünk általa. És milyen szomorú, ha nem a használjuk ki teljesen ezeket a lehetőségeket. Volt egy időszak az életemben, amikor túl sok romboló gondolatot engedtem az elmémbe -negatív, gyötrő, hibáztató, haragos, szégyenkező, vádló gondolatokat. Az volt a baj, hogy fogalmam se volt, hogy ellenőrzésem alatt tarthattam volna ezeket a gondolatokat vagy kiválaszthattam volna, hogy melyikre összpontosítok és melyiket hiszem el.

Nem tudtam, hogy amikor olyan dolgokon gondolkodom, amik nem igazak, akkor van erőm megállítani ezt a gondolatmenetet. Senki nem mondta nekem, hogy megválaszthatom miről gondolkodom. Neked mondta már ezt valaki? Ha nem, akkor én most elmondom, hogy nem kell hagynod, hogy a gondolataid kontrolláljanak téged. Választhatod azt is, hogy isteni gondolatokon elmélkedsz és azokra összpontosítasz.

A Róm12:2 azt mondja, hogy engedd, hogy Isten átformáljon a gondolkodásod megváltoztatása által. Isten segíteni akar, hogy megnyerd a csatát az elmédben. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Nálam számtalanszor a következő vált be, hiszem, hogy neked is működni fog: Legközelebb amikor az elmédben viaskodsz, állj meg egy pillanatra és keress valamit, amiért hálát adhatsz Istennek. Mondd el neki milyen hálás vagy a jóságáért és hogy ilyen gazdagon megáldotta az életed. Ha szorgalmasan ezt teszed, meglátod, hogy az életed elkezd változni és a dolgok egyre jobban alakulnak. Imádkozom, hogy megismerd milyen erőt adott neked Isten és hogy az Ő szeretetének teljessége átjárja a gondolataidat minden nap.


Ima

Istenem, szeretném megtapasztalni az erődet a gondolatvilágomban. Azt választom, hogy a jóságodra fókuszálok és arra, mennyire szeretsz engem. Mindegy milyen negatív gondolat jön, tudom, hogy Te ennél sokkal nagyobb és jobb vagy.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon