Van egy Ügyvéded

Ki vádolhatja azokat, akiket Isten kiválasztott? Senki! Isten felmen- tette őket minden vád alól! (Róm. 8,33)

szent szellem a mi ügyvédünk (pártfogónk). Ha a szó jelentését megnézzük a bibliai görög szövegben, azt látjuk, hogy az Ő el- hívása az, hogy a segítségünkre legyen. Isten jelölte ki számunkra,
hogy támogasson, megvédjen vagy képviselje az ügyünket.
A szent szellem elhívása szó szerint az, hogy a mi oldalunkon állva minden módon segítsen minket. Mikor védelem kell, megvéd minket, úgy, ahogy egy jogász is tenné védence ügyében. Jó tudni, hogy nem kell magunkat megvédeni, mikor valami rossz tettel vagy szándékkal vádol a Vádló. segítséget kérhetünk a szenttől, és szá- míthatunk is rá, hogy megkapjuk, mert Ő a mi ügyvédünk. Önma- gában ez a gondolat vígasztalást és bátorítást jelent.

A legtöbben rengeteg időt és energiát ölünk abba, hogy megpró- báljuk megvédeni magunkat, a jóhírünket, pozíciónkat, tetteinket, szavainkat és döntéseinket. Valódi időpocsékolás. Mikor mások ítél- kezőek velünk, meg akarjuk győzni őket, hogy tiszta a szívünk. A probléma azonban ott van, hogy ők azért ítélkezőek, mert a termé- szetük vagy jellemük ilyen, s gyorsan találnak majd valami mást, amiért elítélhetnek. Ilyen esetben az a legjobb, ha imádkozunk és hagyjuk, hogy a szent szellem végezze a munkáját, mint ügyvé- dünk és pártfogónk.


Isten szava ma hozzád: A Szent Szellem a te Ügyvéded és Pártfogód.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon