Várj az Úrra!

Várj az Úrra!

Mert állhatatosságra van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret. —Zsid. 10:36

Rengeteg boldogtalan, elégedetlen keresztény van a világban, egyszerűen azért, mert leköti őket, hogy saját erőből erőltessék a dolgokat ahelyett, hogy türelmesen megvárnák, hogy Isten a saját időzítésében és a maga módján vigye véghez azokat. Mi sietünk, Isten azonban nem.

Az Alázat azt mondja, “Isten tudja a legjobban, és Ő nem késik!” A Büszkeség szavai pedig, “Készen állok most. Majd a magam módján elintézem a dolgokat.” Egy alázatos ember türelmesen vár. Igazából van benne egy “szent félelem” attól, hogy saját testies erejéből cselekedjen. A türelem az a képesség, mellyel megőrizzük a jó hozzáállást várakozás közben. Egy büszke ember egyik dologgal próbálkozik a másik után, hiábavaló módon. A büszkeség ott van a türelmetlenség gyökerénél.

A türelem a Szent Szellem gyümölcse, ami nyugodt, pozitív hozzáállásban mutatkozik meg az életünk körülményei ellenére. Ne gondold, hogy saját erődből képes vagy megoldani minden problémádat, illetve felül tudsz emelkedni a nehézségeiden. Ahogy megalázzuk magunkat Isten hatalmas keze alatt, elkezdünk meghalni saját elképzelésünknek és időzítésünknek, és életre kelünk Isten akaratára és elképzelésére.

Csak türelem és hitbeli kitartás által kapjuk meg Isten ígéreteit.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon