Várj Istenre!

Várj Istenre!

„Légy csendben, és várj az Úrra! Ne indulj fel” (Zsolt.37,7.)

Minden nap hallani akarom Istent, mindennel kapcsolatban. ehhez az kell, hogy azzal a szenvedéllyel várjunk a bölcsességre, hogy minden másnál jobban akarjuk Isten akaratát. Sokkal tisztábban meg fogjuk hallani, ha eltökéltük, nem a testi vágyaink vagy érzelmeink alapján fogunk cselekedni. Áldás lesz számunkra, ha várunk, míg biztosak leszünk benne, hogy kaptunk Istentől útmutatást, s addig egyáltalán lépünk semmit. Ezután meg kell tennünk, amire Isten vezet, még ha nehéz is a számunkra.

Néhány évvel ezelőtt elkezdtem klasszikus filmeket gyűjteni, mert nem volt semmi nézhető a tévében. Egy nap olyan katalógus érkezett a házunkba, mely sok jó, tiszta filmet kínált. Úgy tűnt, mintha Isten pottyantotta volna az ölembe a lehetőséget, hogy még több filmhez jussak. Fellelkesedtem és elhatároztam, hogy megrendelek úgy tizenöt filmet. Aztán azonban félretettem a rendelést néhány napra és mikor megnéztem újra, az érzelmeim és a lelkesedésem már lecsillapodtak, így végül csak két filmet rendeltem meg. Ez egy egyszerű példa, de az alapelv az élet sok területén alkalmazható.

Mikor pusztán érzelmi felindultságból cselekszünk, gyakran követünk el hibákat. Azt mondom, „Hagyjuk lecsillapodni az érzelmeket és utána döntsünk.” Elképesztő, milyen hatással van egy jó éjszakai alvás azzal kapcsolatban, hogyan látjuk a dolgokat.

Bátorítalak, hogy tanulj meg várni! Az érzelmek fellángolnak, majd lecsillapodnak, az érzelmi energiák jönnek, mennek, ritkán vezetnek el ahhoz a célhoz, ami Isten akarata. Isten mindig jó helyre vezet minket, ha egyszerűen engedünk az Ő szavának és bölcsességének, és ezek vezetnek, nem az érzéseink.


Isten szava ma hozzád: Tedd félre az érzelmeidet, aztán dönts!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon