Vedd a bátorítást!

Vedd a bátorítást!

…Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok. —Ján. 16:7

Néha azon kapod magad, hogy azt kívánod, bárcsak több bátorítást kapnál, talán a családodtól, a barátaidtól vagy a munkatársaidtól? Azt hiszem, mindannyian érezzük ezt időnként. Amikor úgy érzed, hogy bátorításra van szükséged, és úgy tűnik, hogy ezt nem kapod meg másoktól, akkor bátorítsd magad az Úrban (1Sám. 30:6), és bátorítást kaphatsz Isten Szellemétől is.

Tudtad, hogy a Szent Szellemet “a bátorítónak” is nevezik? A görög “Szent Szellem” szó a “parakletosz”, melynek jelentése magában foglalja a vigasztalást, a buzdítást és a bátorítást is.

Jézus egy Segítőt, egy Erősítőt, egy Ösztönzőt és egy Bátorítót küldött, amikor elküldte a Szent Szellemet – és Őt azért küldte, hogy szoros közösségben legyen velünk. Ő azokban él, akik hisznek Jézus Krisztusban.

Ha bátorításra van szükséged, először Istenre nézz. Ő soha nem fogja azt mondani neked, hogy nem fog sikerülni. Soha nem mondja, hogy az ügyed reménytelen. Ehelyett arra fog bátorítani, hogy Őbenne minden lehetséges. Emlékeztetni fog arra, hogy szeret téged, veled van, és Ő adja meg az erőt, amire szükséged van, hogy megtedd mindazt, amire elhívott téged.


Nyisd meg a szíved, hogy ma vigasztalást, megnyugtatást és bátorítást kapj a Szent Szellemtől!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon