Hajlandó vagy végigcsinálni a kiképzést?

Hajlandó vagy végigcsinálni a kiképzést?

Mert nézzétek csak a ti elhívatásotokat, testvéreim; nem sokan vannak köztetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők. Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket. —1 Kor. 1:26 –27

Ha egy gyors pillantást vetünk a Jézus által kiválasztott tanítványokra, láthatjuk, hogy Isten nem mindig azokat választja, akik alkalmasnak tűnnek. Nem számít, milyen adottságok, tálentumok, tapasztalatok hiányát érzed – Isten gondoskodik minden tanításról és képzésről, amire szükséged van ahhoz, hogy megtedd, amire elhívott.

Ez a kiképzés nem mindig szokványos, de Isten felkészít téged az Általa választott módon. Néha ez hivatalos képzést jelent, gyakran azonban nem. Isten mindent felhasznál az életedben arra, hogy kiképezzen téged, ha hajlandó vagy végigcsinálni a kiképzést. Szomorú, hogy sok embernek nagyszerű elhívás van az életében, de túl türelmetlenek ahhoz, hogy végigmenjenek a feladathoz szükséges felkészítésen.

Eszternek egy évig kellett készülnie, mielőtt a király elé léphetett. Tizenkét hónapon keresztül türelmesen végigjárta a megtisztító folyamatot, és Isten arra használta őt, hogy megmentse népét a gonosz Hámán ördögi tervétől.

Ha úgy érzed, nem vagy elég képzett arra, amire Isten elhívott, ne hagyd, hogy ez megállítson. Ő lesz a trénered. Ismerd meg, hogy mire tanít téged ebben az időszakban, és állj készen, hogy kilépj hitben, amikor lehetőség adódik.


Isten felkészít téged a vízióra, amit adott neked.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon