Hűségesen a pusztában

Hűségesen a pusztában

Ó, Isten, te vagy Istenem, hozzád vágyakozom! Utánad szomjazik lelkem, utánad sóvárog testem, mint kiszikkadt, kopár, víztelen föld. —Zsolt. 63:2

Végül, bármennyire is szeretjük az Urat, és bármennyire is közel kerülünk Hozzá, mindannyian átmegyünk száraz időszakokon… olyan időszakokon, amikor kevés dolog szolgál minket, vagy táplálja lelkünket. Elmegyünk gyülekezetbe, de ugyanúgy érezzük magunkat az alkalom végén, mint amikor megérkeztünk. Átélünk olyan időket, amikor imáink száraznak tűnnek, és olyan időket is, amikor egyáltalán nem halljuk és érezzük Istent.

Jártam már hegycsúcsokon, és jártam már a völgyben is. Voltak száraz időszakaim az imaéletemben, a dicsőítésemben és imádatomban. Voltak idők, amikor nagyon tisztán hallottam Istent, de volt, amikor egyáltalán nem hallottam semmit.

Amikor ilyen időszakon mész keresztül, ne hagyd, hogy ez elkeserítsen. Isten veled van, akár érzed a jelenlétét, akár nem. Az érett hívő nem hagyja, hogy az Istennel való kapcsolatát az határozza meg, mit érez. Egyszerűen dönthetsz úgy, hogy ma is elhiszed, hogy Isten veled van. Megteheted, hogy eldöntöd, hitben szereted és imádod Istent. Imádkozhatsz, hiheted, hogy Ő meghallgat téged, és bízhatsz abban, hogy Ő mindenről gondoskodik, amire szükséged van. Ha meghozod ezeket a döntéseket, új békességet találsz, miközben az Úrral jársz, és stabil leszel az élet minden időszakában.


Isten szeret téged, és Ő itt van veled – akár érzed, akár nem. Légy hűséges a pusztában és a hegytetőn is.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon