Jézus a példaképünk

Jézus a példaképünk

„Isten szeretet” —I. János 4:8

A szeretet egy látható dolog. Látható az életünkben munkálkodó Szellem gyümölcseiben, a viselkedésünkben és meglátszik abban, hogy hogyan bánunk másokkal. A szeretetnek sok oldala van és sokféle módon nyilvánul meg. Amikor például egy gyémántgyűrűt a fény felé fordítunk, az is különböző módon csillog, attól függően merre forgatjuk. Ehhez hasonlóan, a szeretet is különbözőképpen ragyog, attól függően honnan nézzük.

Az 1.Korintus 13:4-7 példát ad a szeretet különféle oldalaira:

  • A szeretet hosszútűrő: hosszan képes elviselni dolgokat.
  • A szeretet nem irigykedik: nem akarja azt, amije nincs.
  • A szeretet nem dicsekszik, nem kérkedik: nem hívja fel magára a figyelmet.
  • A szeretet nem öntelt, vagy goromba.
  • A szeretet nem keresi a maga hasznát.
  • A szeretet nem rója fel a rosszat.
  • A szeretet nem adja fel.

Ez csak néhány módja annak, hogy hogyan kéne szeretnünk egymást… és Isten is ilyen módon szeret minket. A János 4:8 azt mondja, hogy Isten a szeretet. Szeret minket, megváltott minket és így megoszthatjuk a szeretetét másokkal.

Ahhoz, hogy Istenhez hasonlóvá váljunk, Jézusra kell néznünk, aki a tökéletes képviselője Istennek és a szeretet minden megnyilvánulásást megélte, ami az 1. Korintus 13-ban olvasható. Mindig, minden helyzetben szeretetben cselekedett, még akkor is, amikor az emberek ellene mentek. A Kolossé 3:12-14 azt mondja, hogy „Öltsétek magatokra, mint Isten választottai… mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet.” Nekünk is fel kell öltenünk magunkra a szeretetet,  ahogyan Jézus is tette és azt választani, hogy az Ő példáját követjük, tiszteletet és dicsőséget szerezve ezáltal Istennek.


Ima

Istenem, azáltal, hogy előbb szerettél, megmutattad nekem milyen az igazi szeretet. Segíts, hogy követhessem Jézus példáját és a szeretet minden oldalát meg tudjam élni a mindennapjaimban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon